Jak tě stáž posunula v životě?

Obor
Stáže
Doba čtení
4 minuty
Zveřejněno
21. 5. 2021

Každý kdo jel na stáž si z ní odnesl něco jiného. Pracovní zkušenost není výjimkou, ale co dalšího ti může dát? Zeptali jsme se našich minulých stážistů.

Rostislav (23), Jordánsko

Stáž mi dodala odvahu vyjet do zahraničí na dobu delší než pouhé dva měsíce. Potkáte lidi z různých koutů světa a zjistíte, jak to chodí v jiných zemích.

Monika (24), Kypr

Vnesla a vnáší mi do života pohodu, kterou jsem po státnicích těžce potřebovala. Naučila mě nebát se zeptat, když náhodou něco nevím, a hlavně si nelámat hlavu s prkotinami.

Miloš (24), Ekvádor

Som veľmi rád, že vidím úplne iný svet, vidím ľudí, ktorí na ulici predávajú ovocie a bojujú o prežitie, avšak sú šťastní a spokojní. Uvedomujem si, koľko toho máme u nás v SK/CZ, a pritom stále nie sme spokojní. Tu vidím každý deň veľké rozdiely medzi chudobou a bohatstvom, avšak ich prístup je úplne iný.

Marek (23), Tádžikistán

Poprvé jsem si zkusil život v muslimské komunitě a jen jsem se utvrdil v názoru, že ti lidé jsou dobří a dá se jim důvěřovat. Naprosto jsem se zbavil strachu z konverzace s cizími lidmi a mám teď také rozhodně větší touhu zkoušet nové věci.

Evgeny (22), Hongkong

Díky stáži jsem se rozmluvil anglicky a teď můžu tento jazyk běžně využívat ve svém životě. Zjistil jsem, že rád cestuji, sportuji, ale nerad pracuji. A stáž mi

určitě změnila pohled na svět, protože v Evropě taková mentalita není. Naučil jsem se vážit si toho, co mám tady, protože v Hongkongu jsem viděl všechny možné stránky života - od velmi chudých lidí až po velmi bohaté.

Jan (24), Vietnam

Naučil jsem se plynule používat angličtinu, rozšířil jsem si obzory a naučil jsem se být více samostatný. Zjistil jsem, že doma je nejlépe a že nezáleží, KDE jste, ale s KÝM jste. Utekl jsem ze své bubliny.

Jan (25), Libanon a Rumunsko

Stáže mě hodně posunuly, viděl jsem kousek světa, vyřešil pár problémů a škola se mi najednou zdála jako úplně jednoduchá záležitost. Hodně jsem si vyjasnil životní hodnoty a víc jsem poznal sebe samého.

Adéla (24), Rakousko

IAESTE stáž není sice můj první zahraniční výjezd, ale další zkušenost, která změnila můj úhel pohledu. Potkala jsem mnoho nových lidí z různých koutů světa a měla kolem sebe super partu. Čím víc člověk cestuje, tím rychleji zjistí, jak se máme dobře, že žijeme v samém srdci Evropy. Dost jsem se naučila i o životě v Rakousku, na to, že jsou to naši sousedé, jsem o nich věděla dost málo.

@podporovaný článek


Fotogalerie